Bohemian Rhapsody

V petek, 26. oktobra, je slovenska platna obiskal težko pričakovan film Bohemian Rhapsody. Gre za epsko zgodbo o epski rock skupini Queen in večni pevski legendi Freddieju Mercuryju - človeku, ki je svojim posebnim izgledom in provokativnim nezanimanjem za družbene norme dajal nove pomene besedam "prav" in "narobe" ter tako postal ena izmed največjih glasbenih ikon vseh časov. Zgodba o ljubezni in bolečini, sprejemanju in spreminjanju, iskanju sreče in o veličastnem nastajanju revolucionarne glasbe.

Freddieja Mercuryja je odigral sijajen Rami Malek, ameriški igralec egipčanskega porekla. Vlogi je, kot pravi sam, predal svoje srce in dušo. Gwilym Lee se postavi v vlogo kitarista Briana Maya, Ben Hardy v vlogo bobnarja Rogerja Taylorja in Joseph Mazello nastopi kot basist, John Deacon.

Film je velik poklon Queenom in njihovi glasbi, predvsem pa se ukvarja z življenjsko zgodbo glavnega nastopača, žal že 27 let preminulega Freddieja Mercuryja, ki pa še danes velja za enega izmed najboljših frontmanov. Pričamo lahko meteoričnemu vzponu glasbene skupine skozi ustvarjanje ikoničnih pesmi in revolucionarnega zvoka, Freddiejevo slovo pa lahko občutimo kot izgorevanje sveče - počasi in v spremstvu božanskega sijaja.  To je eden tistih filmov, ki so ga (in ga še bodo) kritiki raztrgali, ljudje pa ga obožujejo - tako kot so tudi Freddieja.

Pobudniki in tesni sodelavci tega filma so ljudje, ki so bili Freddiejevi iskreni prijatelji in tako je pri ogledu filma moč čutiti veliko ljubezni in skrbi vseh vpletenih ob samem nastajanju.

 

"Sem takšna oseba, kot sem vedno moral biti. Pojem za ljudi, ki stojijo na koncu arene, za tiste, ki ne pripadajo množici - za odpadnike, sramežljive, za tiste, ki so prekleto prepričani, da niso "pomembni". Želim jim pokazati, da ni važno, kaj si o njih mislijo nasilneži in kritiki. Če lahko jaz ... lahko tudi oni dosežejo prav vse, kar si zaželijo." - Tako je rekel Freddie. In mi se z njim strinjamo.

Facebook Twitter Deli
0 comments