Čas je ZA!

V ponedeljek, 23. novembra se je uradno začela referendumska kampanja podpornikov novele zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Včeraj se je kampanja uradno začela tudi v Mariboru, podporniki pa bodo aktivnosti vzpostavili tudi na drugih koncih Slovenije. Podporniki so pisana druščina, so posameznice in posamezniki, društva, združenja, nevladne organizacije in politične stranke. Na tiskovni konferenci v Udarniku je nastopilo več govorcev, ki so izrazili podporo noveli zakona in na kratko obrazložili svoja stališča.

Ljubica Zgonec Zorko, podpredsednica ženskega foruma SD, je predstavila stališče svoje stranke:

Izjava.

Petra Jurič, aktivna državljanka je dejala:

Izjava.

Melani Centrih, ravnateljica in mati dveh sinov, ima izkušnjo osebne situacije, v kateri so enemu otroku kratene pravice, ki so za drugega samoumevne in neodtujljive:

Izjava.

Taja Rukavina, zdravnica in bodoča mama je dejala:

Izjava.

Miha Kordiš, poslanec Združene levice se je poleg pomembnosti razširitve človekovih pravic na vse razgovoril tudi o Mariboru, ki je z vstajami pred tremi leti oral ledino:

Izjava.

Upamo, da se bomo 20. decembra prebili iz homofobnega srednjega veka v sodobnost, kjer so nas celo močno tradicionalne Združene države prehitele po desni. Medtem, ko je Ljubljanski grad nekaj dni žarel odet v mavrične barve, bo v Mariboru verjetno žarela le zastarela božična razsvetljava. Škoda, tolikšen pogum bi si želeli tudi od domače občine.

Facebook Twitter Deli
0 comments