EkstremnoSlovensko: Lana Bregar

V januar se razteza še zadnji program EkstremnoSlovensko v letu 2021, ki tokrat sočasno prikazuje kratke filme treh mladih ustvarjalcev - Lane Bregar, Matjaža Jamnika in Luna Sevnika, filmarjev nove generacije. V povabilo k ogledu in poslušanju programa, dostopnega do 10. januarja, vam ponujamo odlomek pogovora z Lano Bregar, ki ga je vodila Ivana Vidali.

Lana Bregar (1998) je obiskovala Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo, smer fotografski tehnik. Želja po povezovanju zgodb v enovito celoto je v njej zbudila zanimanje za film, zato se je vpisala na AGRFT, kjer je zaključila študij filmske in televizijske režije. Trenutno piše svoj prvi celovečerni scenarij v okviru scenaristične delavnice Scenarnica in mednarodne delavnice Munich Film Up! Njen diplomski film Otava je mednarodno premiero doživel na Sarajevskem filmskem festivalu in je bil v polfinalnem izboru za študentskega oskarja.

EkstremnoSlovensko je v preteklih letih domovalo v Intimnem Kinu GT22, Društvo za razvoj filmske kulture Maribor in skrbelo za širjenje filmske zavesti. 2019 je zaključilo serijo pogovorov EkstremnoSlovensko s slovenskimi filmskimi ustvarjalkami, ki je izšla tudi v knjižni izdaji, v letu 2020 pa se je v iskanju kontinuiranega stika z občinstvom prvič preselilo na splet.

Facebook Twitter Deli