Jazz 'ma mlade! - pogovor z Žanom Tetičkovičem

Petek, 14. 6. 2019, je bil tretji in hkrati zadnji zapovrstjo, v katerem se je na mariborskem Židovskem trgu poslušal in dajal v poslušanje mladi jazz. Četrta edicija festivala Jazz ma mlade je v želji po združevanju ljubiteljic in ljubiteljev jazz glasbe, vina, kulinarike in umetnosti ter s predstavljanjem mladih in perspektivnih ponovno oživljal trg in mesto, na prehodu iz pomladi v poletje, v napovedi Festivala Lent.

 

Trije večeri so na oder ter tudi v neposredni prenos koncertov na 95,9 MHz postavili ter mariborski publiki predstavili Mirno Bogdanović & London connection, WCKD NATION, učenke in učence Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Urško Starovasnik R’n’Jazz Quartet, ter v včerajšnjem večeru učenke in učence Glasbene šole Karol Pahor Ptuj ter Žan Tetičković New Standards Trio.

 

Imenovalni član slednjega, priznani bobnar in skladatelj, pa tudi učitelj in teoretik, je v sklopu festivala poleg poslednjih taktov letošnjega mladega jazza vodil tudi Mojstrski tečaj Jazzovske kompozicije. Žan Tetičkovič na domačih bregovih Drave, Jean John v skoraj že tako domačem New Yorku, kjer je diplomiral na sloviti instituciji The New School for Jazz and Contemporary Music, s kritiškimi nagradami že prepoznan tako kot izvajalec in skladatelj, v svojih delih na teoretski podlagi nemalokrat poenoti psihološko in glasbeno. V terenskem intervjuju med napotki in takti na odru pa o Ptuju, New Yorku, psihičnem in predvsem - glasbenem.

 

Z Žanom se je pogovarjal Franc.

Facebook Twitter Deli
0 comments