PARADA V MARIBORU...

Mesec P-R-I-D-A se je začel! Z otvoritvijo v Ljubljani 22.6.2019 in s koncem v Mariboru 29.6.2019. Tokrat bo parada na štajerskem koncu zgodovinsko prvič vdihnila zrak svobode in drugačnosti. Vsako leto v mescu juniju LGBTQ skupnosti slavijo pomembne korake za človeštvo. V Indiji smo tako bili priča prvemu gej albumu, deležni smo bili tudi prve istospolne poroke v Aziji in spoznali smo prvega odprtega-geja,  guvernerja iz Amerike. Jaaa! Obetajo se nam dobri časi.

Zakaj praznujemo in protestiramo na paradah še danes? Leta 1969, se je 28 junija zgodil večji protest LGBTQ skupnosti nad civilnimi oblastmi v Greenwichu, New York. Ta dogodek  še danes velja za enega najpomembnejših med LGBTQ pripadniki.

Danes pa korakamo in plešemo z vsemi raznolikostmi in nekonvencionalnostjo napram ideji o enakosti med vsemi ljudmi.  Z parado ne samo, da praznujemo socialno sprejetost, dosežke, legalne pravice in naš ponos, proslavljamo tudi vse ljudi in jih vzpodbujamo, da postanejo takšni kot so, da so in da živijo to kar čutijo.

Letošnji moto: Ljubezen ne izbira, zakaj bi ti?

Zato vabimo vse tiste, ki razumejo, da je drugačnost nekaj čudovitega, kot vsi vemo tudi spekter mavrice ne vsebuje samo ene barve…

Facebook Twitter Deli