Slovenski Bandi na ESNS (Eurosonic Noorderslagu)

Po tednu dni se javljamo še enkrat z Nizozemske, kjer je prejšnji teden potekal festival ESNS (Eurosonic Noorderslag). Na njem so se zvrstile tudi tri slovenske skupine; Torul, The Canyon Observer in Kukla. 
Torul, ki jih je na Nizozemsko poslal Val202, so presenetili vse s svojim Depeche Mode inspired zvokom. Ponosno so napolnili klub v katerem so nastopali in ustvarili dolgo vrsto pred vhodom. Skupina, ki je aktivna že kar nekaj let se je sedaj odločila še bolj osredotočiti na tujino. Keep your ears peeled, o Torul boste še slišali! 
https://www.youtube.com/watch?v=Nbjk1Pgt4rg

Na isti večer so v večjem klubu in v line-upu z bolj prepoznavnimi skuinami, kot so Deluge (fr), Sibiir (no) in Implore (de), nastopili The Canyon Observer. Marševi ljubljenci so že od prvega poglavlja (Chapter I: The Current of Her Ocean Brings Me To My Knees, Kapa Records 2011) ponosno nadgradili svoj zvok in zakorakali v veliko bolj doom/black metal/shoegaze z novim albumom NØLL (Kapa Records 2018). Njihov nastop je pospremila dobro obiskana dvorana s kapaciteto za vsaj 500 ljudi, kar je za slovenski band na Eurosonicu korak naprej. The Canyon Observer so z nastopom pokazali, da so sposobni in utrjeni za resno turnejo po kontinentu. Fantje so dokazali, da nov material tudi v živo dela in je lahko njihova odskočna deska na festivalske odre po Evropi.
https://www.youtube.com/watch?v=xqbPYxNDG74

Kasneje zvečer se je izkazala tudi КУКЛА. S svojim specifičnim nastopom in Slavic gangsta geisha pristopom je na odru ustvarila atmosfero, ki jo le ona zna. Skupaj s svojim novo izdanim albumom KATARINA (Kuklistan Records, 2019) je КУКЛА opremljena za resno kariero.
https://kukla.bandcamp.com/album/katarina

Ta edicija ESNSa je ponovno predstavila glasbenike, ki jih boste srečevali v (bližnji) prihodnosti. Ne pozabit počekirat prejšnjega prispevka v katerem smo izpostavili najbolj zanimive Evropske glasbenike na lineup-u. (http://radiomars.si/info/odprti-termin/33-festival-eurosonic-noorderslag)
 

Facebook Twitter Deli
0 comments