Žive naj vsi narodi, osnove retorike in javnega nastopanja, 10 tisoč podpisov za ohranitev študentskega Zdravstvenega doma in teden univerze v Ljubljani

Za spodbujanje pozitivno naravnanega javnega dialoga o integraciji beguncev v družbo je nastala predelava Prešernove Zdravljice v moderni glasbeni videospot, v katerem nastopajo številni slovenski in priseljenski glasbeniki ter znani obrazi kot so Boris Cavazza, Murat in Jose ter Irena Yebuah Tiran.

Z videospotom želijo KUD Subart in Slovenska filantropija na privlačen način prikazati pozitiven doprinos, ki ga imajo priseljenci za slovensko kulturo.

Poleg slovenščine v Dobrodelni Zdravljici Prešernovi verzi zazvenijo tudi v španščini in arabščini, pojavi pa se tudi afriški pevski zbor, ki zapoje tradicionalno južnoafriško pesem.
 

 S pomočjo videospota, bodo izvedli tudi dobrodelno akcijo za otroke begunce. Na ta način želijo ljudem, ki bodo začutili sporočilo projekta, omogočiti, da sami direktno prispevajo k integraciji beguncev in pa doseči, da ima akcija (poleg ozaveščanja) tudi praktične, otipljive rezultate.

Akcija, se je začela 3. 12. 2017 s Prešernovim rojstnim dnevom in bo trajala vse do božiča, ter s SMS donacijami zbirala sredstva za vključevanje otrok beguncev.

 

Karierni center UM v sodelovanju s Fakulteto za logistiko UM organizira delavnico Osnove retorike in javnega nastopanja.

Vsebine bodo: Javni nastopi, poslovni pogovori, predstavitve in različna soočenja so neizogibni del vsakdanjika.

Marsikomu to predstavlja neprijetno doživetje, neprespane noči, hitrejše razbijanje srca, nervozo... Na delavnicah se boste naučili, kako s krepitvijo sposobnosti sproščenega, zaupanja vrednega javnega nastopa biti bolj samozavestni in prepričljivi. Z znanjem retoričnih veščin lahko še bolj uspešno izvedete javni nastop, hitreje opredelite cilj svojega govora in bolje obvladate nepričakovane dogodke.

Vsi študenti, ki bi se radi naučili osnov retorike in javnega nastopanja, ste vabljeni v sredo, 6. decembra, ob 11. uri v prostore Fakultete za logistiko v Celju.

 

Študentska organizacija Univerze (ŠOU) v Ljubljani je minuli teden začela zbirati podpise za ohranitev Zdravstvenega doma za študente na Aškerčevi cesti v Ljubljani. V samo štirih dneh je ohranitev doma podprlo kar 10 tisoč fizičnih in pravnih oseb. Zbrane podpise bodo predali v torek, 5. decembra, ministrstvu za zdravje, so sporočili iz ŠOU. 

 

S predstavitvijo 10 najodmevnejših raziskovalnih dosežkov Univerze v Ljubljani (UL) v letu 2017 se je danes, 4. decembra začel tradicionalni Teden univerze.

Dosežki so po besedah rektorja ljubljanske univerze Igorja Papiča spodbuda vsem raziskovalcem za dvig kakovosti raziskovanja, družbi pa sporočilo, da univerza svoje poslanstvo izpolnjuje na visoki ravni.

Facebook Twitter Deli