Kikagaku Moyo (JPN) in Marševi glasbeni opremljevalci (SI) - MARŠ KLUB

MARŠ KLUB na poti iz kleti KGB v festivalske višave.

Ponedeljek, 27. junij, ob 20:00

 

Če je svetovna glasbena produkcija kdaj prinesla kaj multikulturno eklektičnega, potem so to Kikagaku Moyo / 幾何学模様. Petčlanski folk-psihedelično-vesoljski-rock bend iz Tokia že od svojih začetkov meša štrene na glasbeni sceni Japonske in drugod, predvsem v Evropi.Direndaj se je samo stopnjeval v nedavno izdani plati »House in the tall grass«. Kikagaku Moyo ponovno odpirajo in razdelujejo psihedelični rock iz šestdesetih in sedemdesetih in se podajajo skozi preseganje velikanov, kot so Ravi Shankar, Pink Floyd in Beatli. Vse skupaj je kulminiralo v novem albumu z desetimi komadi, ki v japonščini rišejo mavrično glasbeno sceno ter tako sproščajo duha in telo skozi kozmično meditacijo sitarja, kitar, orgel, basa, bobnov in vokala.

Kikagaku Moyo so Tomo Katsurada (vokal/kitara), Daoud Popal (kitara), Ryu Kurosawa (sitar/orgle), Kotsuguy (bas) in Go Kurosawa (bobni/vokal).


MARŠEVI GLASBENI OPREMLJEVALCI so vsestranski poznavalci glasbe, s fokusom na visoko kakovostni produkciji obskurnih glasbenih premikov v podtalju slovenske glasbene scene. Ne glede na zakonske omejitve je na radiu MARŠ moč slišati slovensko glasbeno produkcijo več kot tretjino programskega časa. Radio MARŠ že od svojega nastanka podpira neodvisne slovenske glasbene ustvarjalce s tem, da jim namenja veliko etrskega prostora. Glasbeni opremljevalci radia MARŠ ohranjajo tako tradicijo kot tudi iščejo nove glasbene prijeme ter namenjajo veliko časa raziskovanju zvočnih podob slovenske glasbene krajine. V živo v butični, za sladokusce primerni izvedbi.
 

 

Tokratni koncert Marš kluba nastaja v koprodukciji Zavoda MARŠ in Društva za podporo radiu Marš ter v sodelovanju s klubom KGB, Zavodom Pekarna Magdalenske Mreže in Narodnim domom Maribor.
 

Facebook Twitter Deli