MARŠ 26 pred vrati in pod pragom

Vljudno vabljeni na praznovanje 26. leta delovanja mariborskega študentskega in skupnostnega medija Mariborski radio Študent – MARŠ. Kot že leta doslej ob tej priložnosti pripravljamo več sklopov koncertov, kjer glasbe iz MARŠ-evega etra na frekvenci 95,9 MHz predstavljamo na mariborskih odrih v koncertni obliki. Česa vse se lahko nadejamo:

 

Petekov večer, 5. februar dvorana Gustaf

 

LOKUS POKUS (22.00)

LokusPokus iz Šmarja pri Jelšah, v katerem je nastal blues, rock, noise eksperimentalno ambientalni enojec brez krmarja, pluje po ritmu isto in enega, enega in istega z dinamiko vala in buke, pri čemer je njegova ena, edina pomoč – kitara in telefonski krik!

NESEBAT (23.00)

Nesebat predstavljajo svoj prvenec On ne se bat pas dans l'espoir du succes.

Nesebat sestavljajo člani številnih zasedb, ki so slovensko alternativno sceno napajali v 80-ih, 90-ih in tudi 21. stoletju. Med njimi najdemo imena, kot so Buldogi, Komakino, 2227, Veryused Artists, It's Not For Sale, Toni Bencinski, Dead Revival, Rhythm Thieves, Crazed Farmers, Enzo Fabiani, Terrafolk, Ples amebe, KSL ...

BERNAYS PROPAGANDA (00.00)

Bernays Propaganda vabijo na angažirani ples! Zaplešite, zaploskajte, zapojte, zaigrajte in slavite državljansko nepokorščino, človekove pravice in svoboščine!

Razplesani in angažirani makedonski post-punkeri Bernays Propaganda preigravajo prepoznaven new wave / post-punk zvok s poudarjeno elektronsko plesno ritmičnostjo in poskočnim "groovy" basom. Na to naložijo kopico disharmoničnih in razigranih kitarskih pasaž. Dodajmo še lucidna, družbeno-kritično obarvana besedila, ki skozi močan in privlačen ženski glas kulminirajo v navdušenje publike. Leto 2015 predstavlja novo poglavlje v zgodovini skupine. Po spremembah v postavi skupine so se Bernays Propaganda reinkarnirali z novim zvokom, novimi izzivi in novo vizijo. Njihov novi Zdravo Mladi EP z dvema novima komadoma budi željo po še!

 

Sobotno popoldne, 6. februar, klet Narodnega doma

 

NIKOLAI GALEN SINGS JACQUES BREL (18.00)

Ob praznovanju bomo odprli prostor projektu istanbulskega pevca in performerja Nikolaia Galena, ki bo za nas predstavil svoje interpretacije šansonov Jacquesa Brela. Performans bo neuradna premiera in eksperimentalna izvedba - pridite odprtega srca in ušes!

 

Sobotni večer, 6. februar, klet Narodnega doma

 

T_Bill_Issy (22.00)

Sobotni anti-Fa-šink bo otvoril hrupni dvojec na kvadrat (22 = 4). Z nojzersko poezijo vas bo nagačil duo v štirih – T_Bill_Issy. WTF? Po dolgem času nenastopanja se vračata magična svetlobna rokavička in obrita poetika. V kleti nardonega doma se jima pridružita še igračkarski nojzer in nekdo, ki mogoče nima za burek, ima pa za kikiriki. Razširjeni projekt kulminacije poetike v nojzu s pomočjo kinky eksperimentalnih igračk. Nepozabno in neposlušno. Pa tudi nepoPUSTljivo, neodPUSTno, brez poPUSTov na doPUSTu.

BOWRAIN (23.00)

Bowrain je brezčasna glasbena kompozicija, ki pristopa k zvoku brez žanrskega opredeljevanja, skozi hipnotične plasti elektronskih ritmov, vokalov in klavirskih tipk. V živo nastopa s podporo bobnarja in kitarista, to sta Robert Nitschke in Mario Babojelić. Skozi počasno elektroniko lahko slišimo zvoke triphopa, ki transcendira skozi trance in na valovih jazza in moderne klasike pojezdi do house ritmov. Čeprav se Bowrain dotakne vseh glasbenih vidikov, njegova glasba ne izgublja duše ali zanemarja občutenj, kar doseže s svežim načinom kombinacije žanrov in preseganja le-teh.

 

Praznovanje MARŠ 26 nastaja v koprodukciji Društva za podporo radiu Marš in Zavoda MARŠ ter v sodelovanju Zavoda Pekarna Magdalenske Mreže in Narodnega doma Maribor.

Dogodek podpirata Mestna občina Maribor, Urad za kulturo in mladino in Ministrstvo RS za kulturo.

Facebook Twitter Deli