MARŠ KLUB! Djembabe in Magični ljubavni tepih

Retrofuturistični MARŠ klub v SALON-u UPORABNIH UMETNOSTI.

Petek, 16. december ob 21:00

 

Ženska tolkalna skupina Djembabe širijo tradicionalne okvire slovenske glasbene scene s črpanjem  umetniškega navdiha iz širokega nabora slovenskega ljudskega in domorodnega afriškega glasbenega izročila ter ju v lastni izvedbi spajajo v smiselno celoto. Z uporabo inštrumentov, so jih zahodna civilizacija šteje za klasične ter tistih, ki se kot tradicionalni pojavljajo na afriškem kontinentu, presegajo meje žanrov, prisotnih na slovenskih odrih. Poslušalcu dajejo uvid v univerzalnost medija glasbe, saj so okvirji njihovega ustvarjalskega znanja razširjeni drug preko drugega in tudi drug z drugim nerazdružljivo spojeni. Tradicija roko v roki z avtorstvom – MARŠ je za!

Zasedba Magični ljubavni tepih v svojem ustvarjanju črpajo navdihe iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, vendar brez posebne žanrske opredelitve. Publiko pritegnejo z nastopom, skozi katerega se lahko vsak posameznik poistoveti saj je prav pripadnost več žanrom skupine tista, ki jim daje možnost širokega nabora poslušalstva. Prodorna uglašenost kolektiva vas zadane v srce in zamaje predpostavke o moči, vse kar bo ostalo, je moč glasbe in predanega soustvarjanja. Retro zdaj in jutri!

 

Koncert cikla MARŠ KLUB nastaja v koprodukciji Zavoda MARŠ in Društva za podporo radiu Marš ter v sodelovanju Zavoda Pekarna Magdalenske Mreže in SALONA UPORABNIH UMETNOSTI pod okriljem Kooperative Peron.

Facebook Twitter Deli