šubiDUBidu MARŠ KLUB

Privoščite si malo počitka sredi norega decembra, le spustiti in prepustiti se je treba vibracijam DUBZILLA in MADAM DUB. Nič lažjega!

Sreda, 28. december ob 21:30 - AGD GUSTAF

 

DUBZILLA je edina slovenska zasedba, ki ima pri svojem avtorskem delu za skupni imenovalec področje žanra dub, ob tem pa spaja še žanre rocka, post rocka, roots in raggae. Ob žanrski raznolikosti jim dodano vrednost dajejo izkušnje festivalskih nastopov na slovenskih, kakor tudi številnih tujih odrih. Zaradi širokega nabora znanja pridobljenega v tujini delujejo kot razvojni element na slovenski glasbeni sceni in tako vedno znova premikajo okvirje znanega in sprejetega ter tako širijo obzorja domačega poslušalstva. V zimski, z novimi zvoki severa in juga dopolnjeni ediciji tokrat samo za mariborsko publiko!

MADAM DUB je glasbena ustvarjalka, ki premika meje elektronske glasbe s svojevrstnim zvokom ter prehajanjem skozi nastop med, na prvi pogled, žanrsko nezdružljivimi elementi elektronske glasbene scene. Interdisciplinaren dostop do elektronskega segmenta glasbene scene daje poslušalstvu enkratno izkušnjo, saj se izvajane glasbe ne da žanrsko opredeliti, vendar pa so v njej prisotni elemnti, ki jih obiskovalci tovrstnih dogodkov zlahka prepoznajo.

 

Tokratni koncert MARŠ KLUB nastaja v koprodukciji Društva za podporo radiu Marš in Zavoda MARŠ ter s sodelovanjem AGD Gustaf in Zavoda Pekarna Magdalenske Mreže.

Dogodek podpirata Mestna občina Maribor, Urad za kulturo in mladino in Ministrstvo RS za kulturo.

Facebook Twitter Deli