Od septembra sprejemamo pripravnike za medijsko delo na MARŠ. Odzovi se pobudi Negovanje sveta je lahko služba.

MARŠ je prostor, ki so ga študentje, poslušalci alternativnih glasb in drugi misleči posamezniki postavili tako, da lahko k njemu prispeva vsak, ki se najde med zapisanimi skupinami. Je pa tudi obrt - dela v medijih (dela napovedovalca, tonskega tehnika, glasbenea opremljevalca) se izučiš od starejših generacij, ki v svoje letos vabijo vsaj 2 nova člana že v septembru 2020. Vse zainteresirane, mlajše od 30 leta, vabimo na 80 ur dolgo pripravništvo, pri katerem so zagotovljeni radijski mentorji ter možnost 1-letne zaposlitve, če komisijo prijateljske organizacije PINA prepričamo z našim skupnim delom.

Prijave preko spletnega obrazca so odprte do 10. julija 2020. Z vprašanji se lahko obrnete tako na info@radiomars.si kot tudi na neguj.svet@pina.si. Nekaj o kampanji tudi na pina.si.
Pri izpolnjevanju obrazca navedi MARŠ kot organizacijo, v kateri se želiš priključiti pripravništvu, kot je razivdno iz zaslonskega posnetka spodaj. V Mariboru se lahko pridružiš tudi CAAP.

 

Bi rada intervjuvala tisti band, ki ti ne gre iz glave? Kaj pa koga drugega? Spremljaš študentsko politiko, posamična znanstvena področja, svetovna gibanja? Se rada izražaš pisno? Pridi na avdicijo za novinarko.

Si mojstrica v brskanju za novo kvalitetno in raznovrstno glasbo, ki ji na drugih radijskih postajah ni namenjenega veliko etrskega časa? Želiš določati, katera glasba je vredna etra MARŠ in točno kdaj ter v kakšnem vrstnem redu se bo vrtela? Navduši nas kot glasbena opremljevalka.

Obožuješ kablovje? Veš, da je prah električno prevoden? ProTools, Logic ali Cubase? Ledvička, osmica, vsesmerni: veš, kaj mislimo? Kul. Pridi med tehnice.

Bi rada s svojim žametnim glasom zapeljevala poslušalstvo (in jim ob tem še kaj zanimivega povedala)? Si glas razuma, pomirjujoča, po potrebi odrezava, cinična? Si za našo špikerko, napovedovalko, bralko.

Bi rada bila priča tradicionalnemu zapiranju vrat in odpiranju piksne v eter?

Priznaj, da bi se rada preizkusila v snemanju jinglov.

Najmanj, kar lahko ponudimo je priporočilno pismo, potrdilo o opravljenem pripravništvu, ki naj bi ti v prihodnje pomagalo pri zaposlovanju. 

Izobraževanje na delu poteka v sklopu projekta Social Innovators, ki ga financirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška, prek Sklada Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih. Kampanjo vodijo prijatelji iz Kulturno izobraževalnega društva PINA v Kopru.

Facebook Twitter Deli