100 decibelov: It's Everyone Else, qb, Million Ear, Neo-Cymex, Kikiriki

V tokratni ediciji oddaje:

- nov singel zasedbe It's Everyone Else

"It's everyone else - I prefer to kill in plain sight"
Založba: Noise Appeal Records
Januar 2019
Glasba in besedilo: Lucijan Prelog / Pika Golob
7-inch Split single skupaj s skupino Satan! Satan! Satan! (pesem "Vulcano")

- Intervju z Jako Bergerjem - Brgsom glede prve izdaje dua qb pri Zvočnih Prepihih 28. 1. 2018

Timothee Quost (Fr) – trobenta, zvočnik, mešalna miza, mikrofon
Jaka Berger (Slo) – preparirani boben, feedback zvočniki, preparirani strunski kosi, efekti

Glasbenika sta se spoznala v Berlinu in se prvič zvočno združila na nastopih po Sloveniji, ki so bili del večje evropske turneje Timotheeja Quosta ob promociji njegovega novega solo albuma Before Zero Crossing. Timothee se v zadnjem obdobju intenzivno posveča trobenti v kombinaciji z zvočnikom, mikrofonom in mešalno mizo, ter ustvarja njemu lastni razširjeni zvočni izraz, ki zelo soupada z razvijanjem preparirnega bobna ter strunskih kosov Jake Bergerja, ki ravno tako posega po povratnih zankah in se posveča makro zvočenju.
Pričujoča plošča qb je rezultat dela v studiu Radia Študent v Ljubljani, kjer sta Timothee in Jaka v oktobru 2018 posnela prvenec qb.

 

 

- intervju z zasedbo Million Ear, ki na dan oddaje 100 db predstavlja EP Oceanic State (Kamizdat, 29. 1. 2018) v Pritličju

Bend sestavljata Filippos Glinavos na vokalu in kitari ter Rok Zalokar na klaviaturah. Za live izvedbo se jima tokrat pridružuje Andro Manzoni na bobnih.

Million Ear glasbena formacija, ki je nastala v Rotterdamu in ki v nenehno spreminjajoče se in improvizirane zvočne pokrajine vključuje besedila in poezijo, pri tem pa v glasbenem smislu združuje rap, rock in jazz z ambientalnimi, avantgardnimi in noise elementi.

Million Ear črpajo svoj navdih pri umetnikih, ki so v preteklosti kot tudi v sodobnosti sopostavljali filozofska in politična besedila z živo glasbo, pa tudi iz glasbenih tradicij spontanih improvizacijskih izrazov. Zgledujejo se po ustvarjalcih kot so Gil Scott Heron, One Day as a Lion, The Robert Glasper Experiment, clipping. in drugi, vendar svoj izraz razvijajo v smeri glasbenih krajin, ki so izključno improvizirane in zmeraj v prepletu z besedili. In zato se prav vsak koncert Million Ear razlikuje od prejšnjega.

- intervju z Dejanom Požegarjem (Nakajima, IN4S) glede njegovega projekta Neo-Cymex in novega albuma Into The Hypernova

- o novi kompilaciji založbe Debila Records

Izvajalci na kompilaciji: Neo-Cymex / Gen 26 / MFK / Kikiriki / Mono Scarves / Brother of Judo
6 way tape (recycled, 2019)
Released by Debila Records
Limited to 107 copies

+ obvezne Koncertne zapovedi!

Facebook Twitter Deli
0 comments