100 decibelov: Mist, nevemnevem, Drill, Hrupni dvevi, Tetkine radosti

Oddaja 100 decibelov, na Radiu Študent predvajana v torek, devetindvajsetega maja leta dvatisočosemnajstega, na Maršu pa dan kasneje ob 10:00, predstavlja sledeče novice iz sveta albumskih in drugih izdaj na lokalnih tleh: 

- V studio prihajata članici doom metal benda Mist, ki v začetku junija pri nizozemski založbi Soulsellers Records izdajajo svoj prvi dolgometražni album z naslovom Free Me of The Sun. Mist bodo 9. junija predstavljali v Klubu Gromka.  

- Skozi Zvočne prepihe se je zagnala "nojzerska pošast" - zasedba nevemnevem v megapostavi Koban (medved iz Ignora), Linč (...), Vrenko (Staš Vrenko), Ukmar (tovariš strmoglavljen), Božič (SsmKosk) in Pogorelc (Neopogo) izdaja album z naslovom Čisto malo ljudi. Predvajali bomo single Muzej Odprtih Sten in še nekaj malega napovedali. Med drugim tudi koncert 8. junija v Klubu Gromka na Metelkovi (da, dan pred Mist). 

- Za dnevno dozo domačega rapa bo poskrbel Drill - primorski raper je prejšnjo soboto s koncertom proslavil izid nove plate z naslovom Ribolov z dinamitom, ki je izšla pri založbi Wundisban Records. 

- V Gala Hali se nadaljujejo letni žuri v bolj strjeni obliki. Festival ~hrupni dnevi~ bo od srede do petka pustošil po letnem vrtu Gala Hale skupaj s filmsko, prehrambno, pitno in seveda glasbeno preskrbo. Več o programu najdete na tem naslovu: https://www.facebook.com/events/392373467838510/ 

- Ekipa Tetkine Radosti so nas pocartali z novim paketom ex-yu predelav za vsakodnevno konzumiranje prenovljenega starega materiala. 

- Nikoli ni prepozno za koncertni zapovednik! 

 

Oddajo je pripravil Andrej Pervanje

Facebook Twitter Deli
0 comments