Abonma Bienale: POSVETITEV POMLADI (Lutkovno gledališče Ljubljana)

V vsaki od enajstih epizod serije Abonma Bienale v realnem času predstave opisujemo in komentiramo po eno od tekmovalnih predstav 10. Bienala lutkovnih ustvarjalcev Slovenije. Posvetitev pomladi spremljajo: Maša Radi Buh, študentka sociologije kulture, Maša Jazbec, pedagoginja in performerka, Klara Drnovšek Solina, študentka primerjalne književnosti, in Nika Leskovšek, selektorica.

Zgodba za izhodišče jemlje posameznika in njegovo usodo, ki pa mu jo kroji družba. Prvinam klasične animacije lutk so v lutkovnem baletu Posvetitev pomladi dodani sodobnoplesni gibi, animirani objekti in videoprojekcija, ki s svojimi vsebinami podpira vse preostale elemente. Tako v gibu kot v vsebini gre za ritual, za posvetitev klasičnim tehnikam umetniškega dela, ki so kasneje žrtvovane za kreativno svobodo.

 

Avtorji predstave

Avtor glasbe: Igor Stravinski
Režiser in koreograf: Matjaž Farič
Avtorica likovne podobe: Barbara Stupica
Dramaturginji: Staša Prah in Nika Švab
Igralci: Voranc Boh, Jan Bučar, Lovro Finžgar, Klemen Janežič k. g., Iztok Lužar, Matevž Müller, Dušan Teropšič k. g.
Oblikovalec svetlobe: Andrej Hajdinjak
Avtor video projekcij: Jure Lavrin
Vodja predstave in oblikovalec zvoka: Luka Bernetič
Lučni mojster: Kristjan Vidner
Scenski tehnik: Klemen Sašek
Izdelava lutk, scene in kostumov: kostumov Zoran Srdić, Iztok Bobić, Polona Černe, Zala Kalan, Sandra Birjukov, Marjeta Valjavec, Hana Juta Kozar, Michelle Wren, Špela Ulaga, Zlatko Djogić, Lara Mastnak, Mark Nikolič, Ana Johana Scholten, Rok Hrovatin, Anja Vasiljević, Petra Koželj, Eva Trampuš, Katarina Tadina, Helene Koch, Uroš Mehle s. p., Vladson

Avtorji oddaje

Montaža: Aleš Zorec
Tehnična podpora: Boštjan Eržen

 

Foto: Jaka Varmuž

Preposlušajte celotno serijo Abonmaja Bienale.

Facebook Twitter Deli
0 comments