Abonma Bienale: ŠKRT ŠKRT KRA ČOF (Lutkovno gledališče Ljubljana)

V vsaki od enajstih epizod serije Abonma Bienale v realnem času predstave opisujemo in komentiramo po eno od tekmovalnih predstav 10. Bienala lutkovnih ustvarjalcev Slovenije. Škrt Škrt Kra Čof! spremljajo: Maša Jazbec, pedagoginja in performerka, dr. Zala Dobovšek, teatrologinja, Nika Švab, dramaturginja, in Katja Gorečan, pesnica in dramatičarka.

Škrt škrt kra čof! je nežna pravljica za najmlajše, kjer se prepletajo močna čustva in bogata domišljija. Žabec Jerko se boji iti spat. Kaj je ta zvok – škrt škrt kra čof – ki se sliši pod njegovo posteljo? Jerkov oče ga poskuša prepričati, da ni ničesar, česar bi se moral bati. Vse dokler se sam ne uleže v posteljo in tudi njega zbudi skrivnostni zvok noči. Ko otroci spremljajo zgodbo o nočnih strahovih malega žabca, je tudi njih malce strah, ker se poistovetijo z glavnim junakom, skupaj z njim iščejo rešitev in tolažbo ter hkrati razrešujejo svoje napetosti in težave. Tudi gledališka predstava lahko postane prostor, v katerega otroci »vstopijo« in ugotovijo, da ni tako hudo, če si majhen in boječ. Tovrstne zgodbe otrokom podajajo pomembna sporočila: da strah obstaja in da ima vsakdo lahko svoje strahove.

Ustvarjalci predstave

Avtorica: Kitty Crowther
Režiserka: Ivana Djilas
Avtorica likovne podobe, scenografka, kostumografka: Barbara Stupica
Avtor glasbe: Blaž Celarec
Igralci: Brane Vižintin, Aja Kobe, Klara Kastelec k. g., Blaž Celarec k. g.
Asistent režije: Brane Vižintin
Dramaturginja in lektorica: Metka Damjan
Asistentka dramaturgije: Nuša Kalanj
Oblikovalec svetlobe: Kristjan Vidner
Vodja predstave in oblikovalec zvoka: Erik Krkač
Lučni vodji: Kristjan Vidner, Maša Avsec
Scenski tehnik: Richard Maasarani
Producentka: Ana Rokvić Pinterič
Izdelava lutk, scene in kostumov: Zoran Srdić, Iztok Bobič, Žiga Lebar, Barbara Stupica, Polona Černe, Zala Kalan, Sandra Birjukov, Marjeta Valjavec, Mojca Rodman, Uroš Mehle s.p.

Oddajo so pripravili

Montaža in oblikovanje zvoka: Aleš Zorec
Tehnična podpora: Boštjan Eržen, Youreup radio

 

Foto: Jaka Varmuž

Preposlušajte celotno serijo Abonmaja Bienale.

Facebook Twitter Deli
0 comments