Abonma Borštnik: Teror (Prešernovo gledališče Kranj)

V Abonmaju Borštnik v realnem času opisujemo in komentiramo po eno od tekmovalnih predstav 53. Festivala Borštnikovo srečanje. Druga v seriji predstava Prešernovega gledališča Kranj: Teror.

Kako se odločati o stvareh, ki niso črno-bele in glede katerih ni enostavno zavzeti stališča? Ali je bolje sestreliti letalo s 164 potniki, da se izognemo smrti 70.000 ljudi na nogometnem stadionu? Ali bi pilot sestrelil letalo tudi, če bi bila na krovu njegova družina? Dilema, ki jo sprožajo drama in njene uprizoritve, je etična dilema "nemogoče odločitve", kako se odločati v skrajnih primerih terorističnih akcij. Obtoženi pilot Lars Koch se je namreč moral v hipu odločiti, kako rešiti situacijo in koga žrtvovati.

 

Avtor: Ferdinand von Schirach

Prevajalec: Jaša Drnovšek

Režiser: Eduard Miller

Dramaturginja: Žanina Mirčevska

Scenograf: Branko Hojnik

Kostumografka: Jelena Proković

Avtor videa: Anej Tutta

Izbor glasbe: Eduard Miller

Lektorica: Maja Cerar

Oblikovalec maske: Matej Pajntar

Oblikovalec luči: Bojan Hudernik

Asistentka kostumografke: Nina Prelovšek

Igrajo: Borut Veselko, Miha Rodman, Aljoša Ternovšek, Darja Reichman, Peter Musevski, Vesna Slapar, Ciril Roblek, Judita Polak k. g.

 

Predstavo spremljajo: Nika Bezeljak, režiserka, Zala Dobovšek, selektorica 53. Festivala Borštnikovo srečanje, Minca Lorenci, igralka, Borut Mihurko, odvetnik, in Nika Švab, dramaturginja.

Montaža oddaje: Aleš Zorec

Snemalec: Boštjan Eržen

Produkcija: Moment. GT22

Facebook Twitter Deli
0 comments