ABONMA TSD - še ni naslova (Slovensko mladinsko gledališče)

V vsaki od sedmih epizod serije Abonma TSD v realnem času predstave opisujemo in komentiramo po eno od tekmovalnih predstav 49. Tedna slovenske drame. še ni naslova (izmenično) spremljajo: Minca Lorenci, igralka, Eva Nina Lampič, režiserka, Marko Sosič, selektor, Nika Švab, dramaturginja, Aphra Tesla, intermedijska umetnica in Miha Horvat, soustanovitelj Fundacije Sonda.

Montaža in oblikovanje zvoka: Aleš Zorec

Tehnična podpora: Boštjan Eržen, Youreup radio

Sočasno predvajanje: Radio MARŠ

Medijska podpora: Radio Študent

 

Slovensko mladinsko gledališče

še ni naslova

Režija: Tomi Janežič

Zasedba: Neda R. Bric, Daša Doberšek, Tomi Janežič, Nataša Keser, Boris Kos, Mirjana Medojević, Anja Novak, Draga Potočnjak, Matej Recer, Blaž Šef, Daniel Day Škufca, Stane Tomazin, Matija Vastl

Dramaturgija: Tomi Janežič

Scenografija: Branko Hojnik

Izbor glasbe: ustvarjalci predstave

Kostumografija: Marina Sremac

Oblikovanje zvoka: Silvo Zupančič

Oblikovanje svetlobe: David Cvelbar, Tomi Janežič

Asistenca režije: Mirjana Medojević, Daniel Day Škufca

Asistent scenografije: Aleksander Vujović

Oblikovanje video: Dušan Ojdanič

Oblikovanje maske: Nathalie Horvat

Svetovalka za jezik: Mateja Dermelj

Vodja predstave: Gašper Tesner

Don Juan je eden tistih literarnih likov, ki so doživeli največ obdelav. Za izhodišče si ga je vzel tudi Tomi Janežič z ekipo, ki se mu je raziskovalno in laboratorijsko približevala vso prejšnjo sezono. Vzporedno s tem je nastajalo novo dramsko besedilo Simone Semenič z naslovom še ni naslova. Avtorica se je Don Juanu, ki tokrat nosi kleno slovensko ime Janez, približala z vidika njegovih »zapeljank« in posledic njegovih dejanj – ki se vsa zlijejo v celoto v enem samem hipu, enem samem utripu srca. V trenutku, ki je potreben, da telo, ki zdrsne z ležišča, trešči na trda tla. Besedilo se je, kot se je izkazalo, izvrstno povezalo z gradivom, nastalim na vajah, in Janežič ga je subtilno združil v bogato, razplasteno celoto, ki dodaja še en pogled na brezštevilne različice Don Juana in donjuanizma, predvsem pa spregovori o naših radostih, upanjih, strahovih in stiskah. Tukaj in zdaj.

Facebook Twitter Deli