Novinarska konferenca Radia Študent

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani je v svojem proračunu za leto 2021 povsem odtegnila finančno podporo Radiu Študent. Ostro potezo so kasneje obrazložili: oditite sami, ali pa vas bomo prodali!

Situacijo, v kateri so se bratje in sestre v študentskem mediju znašli, predobro poznamo - Mariborski radio študent je klinč svoje študentske organizacije, ŠOUM, doživel leta 2007, ko je dotakratnja soustanoviteljica odtegnila sredstva in izstopila iz Zavoda Mariborski radio Študent. Če so bili pred 14 leti argumenti mariborske študentske organizacije provincialni in kozmetično komercialni, pa gre danes za odprte karte - v času zdravstvene krize in ihte politiziranja so z novoizvoljenim vodstvom ŠOU žulji, na katere stopa kritična proaktivnost ter kvalitetno medijsko delo, postali še večji in za študentske politike še neznosnejši. Povedano drugače, z besedami novopečenega predsednika ŠOU, Klemna Petka: "Pripravljen sem vložiti veliko truda v to, da se RŠ in ŠOU razideta."

Danes ob 10.30 bo v luči razburkanega dogajanja potekala spletna novinarska konferenca Radia Študent o trenutnih razmerah, stališčih in načrtih za prihodnost.

Sogovorniki bodo:
- Ana Kandare, direktorica Zavoda RŠ
- Matjaž Zorec, odgovorni urednik RŠ
- Rasto Pahor, uradni govorec ter vodja službe za napovedovanje RŠ

Prenosu video konference lahko sledite na YouTube povezavi in preko FB live. Konferenco bomo prenašali tudi na valovih in streamu Radia MARŠ.

 

Vsem, ki že prižigate plamenčke v znak žalovanja - ugasnite svečke, prižgite radio!

Facebook Twitter Deli