Današnja Študentroblja predvsem vabi

Fakulteta za strojništvo Univerze v Mariboru danes, 24. novembra, že drugič praznuje dan fakultete. Na slovesnosti so podelili priznanja zaposlenim, študentom ter poslovnim partnerjem mariborske fakultete za strojništvo. Na dogodku so predstavili tudi ključne aktivnosti in uspehe, ki jih je FS dosegla v preteklem letu, zatrjujejo na spletni strani dotične fakultete.

Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija, Pomurska akademsko znanstvena unija in Univerza v Mariboru vabijo na predstavitev monografije Branka Žunca: Ne-vidna univerza -  doktorji znanosti iz sveta ob Muri. Predstavitev monografije bo v ponedeljek, 27. novembra 2017, ob 18. uri v Miklošičevi dvorani Univerze v Mariboru, na Slomškovem trgu 15. Pogovor o monografiji bo vodil prof. dr. Marko Jesenšek.

Oddelek za muzikologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani vabi na mednarodno glasbeno delavnico: (Razmišljati) o glasbi. Delavnica, ki bo potekala v ponedeljek, 27. novembra 2017, in v sredo, 29. novembra 2017, v prostorih ljubljanske filozofske fakultete je namenjena glasbenikom, skladateljem, muzikologom, študentom glasbe in muzikologije ter ljubiteljem glasbe. Na delavnici bodo v angleškem jeziku predavali Brice Pauset, Uroš Rojko, Dominique Schafer in Céline Steiner.

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo ljubljanske filozofske fakultete isti dan vabi tudi na predavanje dr. Sare Arko z naslovom Antropologija in mednarodno razvojno sodelovanje: Razvojniki v misiji Evropske Unije EULEX na Kosovu. Predavanje, ki bo potekalo v okviru predavanja iz Etnologije Balkana, bo v sredo, 29. novembra 2017, ob 11.20 uri v prostorih Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. 

Študentrobljo pripravlja Študentsko uredništvo.

Facebook Twitter Deli