Napovedniška Študentroblja

- Kako do čustvene inteligence na delovnem mestu?

- mladinski natečaj za najboljši kratki film na temo migracij, kulture dialoga in medkulturnega dialoga

- KUD Transformator vabi na intenzivno izobraževanje o uporabi gledališča kot orodja za družbene spremembe

- javna razprava o oblikah izobraževanja na področju sodobnega plesa in performativnih praks

- mednarodna konferenca o uporabnosti koncepcij ljubljanske šole v nastajajočem polju filozofije uprizarjanja

 

Čustvena inteligentnost ima velik vpliv na vašo uspešnost na delovnem mestu, saj smo tudi v službi jezni, potrti, zaskrbljeni, veseli ali navdušeni. Včasih je poslovni svet verjel le v moč razuma, IQ je bil vladar sveta. Danes je prav nasprotno, po nekaterih raziskavah naj bi bil kar za 80 % poslovnega uspeha odgovoren EQ. Če ste zaposleni, se v vašem delovnem okolju gotovo srečujete z vprašanji, kako biti uspešen v odnosu do drugih in na delovnem mestu, podobno pa je seveda tudi med študijem. Če se želite soočiti in spoznati možnosti, kako priti do samozavedanja, samoobvladovanja in socialnega zavedanja, se oglasite naslednji četrtek, 8. septembra 2016, ob 17. uri na DOBI, na Prešernovi ulici 1, v Mariboru, poiščite pa učilnico K1.

Zavod O, zavod škofjeloške mladine v okviru projekta Mozaik med kulturami razpisuje mladinski natečaj za najboljši kratki film do 10 minut na teme migracij, beguncev, prosilcev za azil, kulture dialoga v boju proti sovražnosti, sovražnega govora, nestrpnosti, medkulturnega dialoga. Natečaj je odprt za vse kategorije: dokumentarni film, igrani film, animirani, glasbeni video ali druge. Strokovna žirija bo pri izboru najboljšega upoštevala idejo, izvedbo, izvirnost posnetega filma in kritično razmišljanje mladih o obravnavani tematiki. Nanj se lahko prijavite, če ste mladi od 15 do 29 let. Več informacij najdete na www.mozaikmedkulturami.si. Rok prijave pa je 30. september 2016.

KUD Transformator obvešča, da do 30. septembra sprejemajo prijave na 70-urno intenzivno izobraževanje o uporabi gledališča kot orodja za doseganje družbenih sprememb s poudarkom na gledaliških tehnikah Gledališča zatiranih. Izobraževanje je namenjeno vsem, ki vas zanima uporaba gledališča kot orodja za doseganje lokalnih in globalnih družbenih sprememb: mladim, mladinskim delavkam, aktivistkam, (socialnim) pedagoginjam, andragoginjam, socialnim delavkam in drugim, zainteresiranim za izpopolnjevanje v metodologijah aktivističnega in gledališkega dela. Predhodne gledališke izkušnje niso potrebne. Več na: www.kudtransformator.com

Plesna izba Maribor organizira v sodelovanju z Društvom za sodobni ples Slovenije Gibanica - Bienale sodobne slovenske plesne umetnosti organizira Javno razpravo: (Ne)formalne oblike izobraževanja na področju sodobnega plesa in performativnih praks doma in v tujini. V okviru javne razprave bodo spregovorili o oblikah izobraževanja na področju sodobnega plesa in performativnih praks. Več informacij o dogodku, ki bo potekal 2. septembra v Mariboru, najdete na www.sodobniples.si.

V zadnjem času sta polji filozofije in uprizarjanja čedalje bolj prepleteni, kar napotuje k ponovitvi vprašanja o ponavljanju. Ljubljanska filozofska šola - Dolar, Zupančič, Žižek in drugi - nam je dala nekaj najpomembnejših koncepcij ponavljanja in uprizarjanja. Pri teh se nemška klasična filozofija povezuje z lacanovsko psihoanalizo v edinstveno kritiko ideologije, vsaj v okviru, kjer se dotikata subjektivnosti in političnega. V soorganizaciji lepega števila javnih in aktivističnih izobraževalnih ustanov bo potekala mednarodna konferenca »REPETITION/S: Performance and Philosophy in Ljubljana«. Eden od osrednjih ciljev konference je raziskati in poglobiti uporabnost koncepcij ljubljanske šole v nastajajočem polju filozofije uprizarjanja. Potekala bo v Mestnem muzeju in na Filozofski fakulteti v Ljubljani med 21. in 24. septembrom. Cel kup znanih predavateljev in še večje število udeležencev, performansi, predavanja in še pa još. Več informacij in program konference najdete na www.repetitions2016.org/program. Ker želijo organizirati tudi odmore za kavo in prigrizke, vas prosijo, da se za udeležbo na konferenci registrirate; za obiskovalce iz Slovenije je udeležba brezplačna. Povežite se na www.repetitions2016.org/register in sledite navodilom.

 

Prihodnost je napovedoval David.

Facebook Twitter Deli
0 comments