Prihaja Student Cuts 2016

Na Filozofski fakulteti v Zagrebu so študenti še vedno protestniško navdahnjeni. Njihova aktivnost traja že od leta 2011, do sedaj pa so izvedli že več kot 200 plenumov ter veliko večjih in manjših akcij. Zadnja odmevna akcija je potekala prejšnji teden, ko so izvedli anketo o vzpostavitvi dvopredmetnega študija, v povezavi s Katoliško teološko fakulteto. Od skoraj 500 vprašanih, jih je 70 odstotkov odgovorilo, da so proti tovrstnemu povezovanju, 23 pa jih je mnenja, da bi morali biti ob morebitni uvedbi natančno določeni pogoji izvajanja študija. Zgolj 1 odstotek ne vidi nobenih ovir pri združevanju humanistike in teologije, 5 odstotkov pa jih o tem ni imelo mnenja.

V sredo se pričenja filmski festival Student Cuts, ki bo letos potekal 1. in 2. junija v Salonu uporabnih umetnosti, Maribor. Letošnji, že 5. filmski festival, se lahko pohvali s še večjim številom prijavljenih filmov. Organizatorji so prejeli kar 2519 filmov iz 120 držav. Mednarodna strokovna žirija, ki jo med drugim sestavljata tudi Anna Kosińska iz Poljske in Yoong Wah Alex Wong iz Turčije, bo poskrbela, da bodo nagrade odšle v prave roke, gostujoči predavatelji pa bodo poskrbeli za popestritev festivalskega dogajanja z zanimivimi strokovnimi predavanji. Poleg kopice odličnih filmov, so organizatorji letos pripravili prav posebno kategorijo, v kateri bodo predvajali filme, ki so bili v letošnjem tekmovalnem programu Oskarjev. Na zaključku festivala bodo podeljene tudi nagrade znotraj petih tekmovalnih kategorij: eksperimentalni film, animiran film, oglas, igran film in dokumentarni film, ter nagrada za najboljši film študentov Medijskih komunikacij. Več informacij o festivalu: studentcuts.eu

V sredo, 1. 6. 2016, ob 17.00, vas INFOPEKA vabi na prvo slikarsko delavnico v okviru Cikla slikarskih delavnic »Slika«. Brezplačne slikarske delavnice, ki jih vodi Lara Železnik, profesorica likovne umetnosti, so zasnovane kot preplet osnov likovne teorije in praktičnega izražanja v sliki. Skozi slikanje po opazovanju različnih motivov, kot so prostorska kompozicija, tihožitje, eksterier in figura, boš spoznal/-a problematiko barv, mešanje barv, barvne kontraste, gradnjo kompozicije … Ob tem se boš preizkusil/-a v različnih slikarskih tehnikah. Delavnice so namenjen vsem mladim in odraslim, ki vas slikanje veseli in bi se želeli naučiti osnov slikanja ali izpopolniti in nadgraditi svoje znanje. Primerne so tudi za tiste, ki se pripravljate na preizkus likovne nadarjenosti na likovno usmerjenih šolah ter fakultetah. Delavnice bodo potekale ob sredah med 17.00 in 19.30 v prostorih INFOPEKE in obsegajo 5 srečanj. Prijaviš se lahko do 31. 5. 2016 na infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246. Število mest je omejeno, na prvo delavnico  pa je treba prinesti s seboj risalni papir A4, čopiče in barve.

Fotografija: Jan Dolar/Student Cuts

Facebook Twitter Deli