Radijska igra Dotik

×

Sporočilo o napaki

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2404 of /home/vzmetsi/radiomars.si/includes/menu.inc).

Radijsko igro z naslovom Dotik je napisal Simon Černelč, posnet pa je bil po istoimenski kratki zgodbi, ki je bila leta 2016 objavljena v reviji Mentor. Gre za lirično miniaturo, ki se vrti okrog ljubezenskega trikotnika in ki prek svoje simbolne govorice ponuja poseben pogled na usodne posledice nezvestobe.

Igra je premierno predvajanje doživela v oktobru 2018, ko smo v programu radia Marš sočasno z zgostitvijo dramske umetnosti v Mariboru zaradi Festivala Borštnikovo srečanje predstavili produkcijo v letošnjem letu nastalih del, in sicer radijskih iger DotikDvojnikPoletje na balkonuPoslovna ideja ter Zadnji vic. Vse igre so dan po predvajanju dostopne v spletnem arhivu na radiomars.si.

 

Avtor besedila in režiser: Simon Černelč
Glasbeni opremljevalec: Grega Volčanjk
Dolžina: 10:51

Igrali so: 

Ana Polona Golobič kot Katarina
Simon Černelč kot Andrej

Glasba:

 

O avtorju:

Simon Černlč je v zadnji petletki programa MARŠ prispeval številne kratke radijske igre, še dlje pa je – tako s prozo kot poezijo, delom v Bukvarni Ciproš ter soorganizacijo Festivala prihajajoče literature – prisoten na literarni sceni. Kot vokalista ga je mogoče zaznati tudi na glasbeni sceni, posebej zaradi bistriškosoboške grunge rock zasedbe Malik.

Facebook Twitter Deli
0 comments