Radijska igra Poletje na balkonu

Skozi minimalistični dialog para, ki v poznopoletnem popoldnevu srka kavo na balkonu, tako že po nekaj replikah spoznamo karakterne lastnosti obeh likov in dinamiko njune nefunkcionalne partnerske zveze. 

Kratka radijska igra pisatelje Toma Podstenška se v vsebinskem smislu navezuje na tisti del avtorjevega proznega opusa, v katerem skozi popolnoma vsakdanje življenjske situacije razkriva globlje razpoke v medčloveških odnosih.

Igra je premierno predvajanje doživela v oktobru 2018, ko smo v programu radia Marš sočasno z zgostitvijo dramske umetnosti v Mariboru zaradi Festivala Borštnikovo srečanje predstavili produkcijo v letošnjem letu nastalih del, in sicer radijskih iger DotikDvojnikPoletje na balkonuPoslovna ideja ter Zadnji vic. Vse igre so dan po predvajanju dostopne v spletnem arhivu na radiomars.si.

Avtor besedila in režiser: Tomo Podstenšek
Glasbeni opremljevalec: Marko Ulaga
Dolžina: 5:58

Igrali so:

Katja Kosi kot Sonja
Tomo Podstenšek kot Martin
Simon Černelč kot sosed
Elvis Berljak kot neznanec

Glasba:

 

O avtorju:

Tomo Podstenšek (1981) piše predvsem prozo, kratke zgodbe ter poezijo. Z Mariborom ga družijo gimnazijska leta ter študij prava.  Jeseni 2011 je izšel njegov romaneskni prvenec Dvigalo (Litera), ki je bil pred tem objavljen že kot podlistek v časniku Večer. Temu romanu sta sledila še za kresnik nominirana Sodba v imenu ljudstva (Droplja) ter Sredi pajkove mreže (Litera). Nekaj besedil (pravljice, humoreske, kratke zgodbe) je bilo odkupljenih ali nagrajenih na različnih natečajih Radia Slovenija in predvajanih v oddajah Literarni nokturno, Humoreska tega tedna ter Lahko noč, otroci.

Facebook Twitter Deli