Radijska igra Dvojnik

Vesolje je vsaj tolikšen nered kot tisti na vesoljski postaji brez kapitana. Kakšen nered neki šele nastane, če sta kapitana dva! Igra odpira metafizična vprašanja, ki jih prinaša razvoj sodobne tehnologije, predvsem genetike in medicine, presenetljiv preobrat na njenem koncu pa postreže z dobro mero zgovorne ironije.

Kratka radijska igra z naslovom Dvojnik je znanstveno fantastična satira, ki je bila prvič objavljena aprila 2013 v Življenju in tehniki. 

Igra je premierno predvajanje doživela v oktobru 2018, ko smo v programu radia Marš sočasno z zgostitvijo dramske umetnosti v Mariboru zaradi Festivala Borštnikovo srečanje predstavili produkcijo v letošnjem letu nastalih del, in sicer radijskih iger DotikDvojnik,Poletje na balkonuPoslovna idejater Zadnji vic. Vse igre so dan po predvajanju dostopne v spletnem arhivu na radiomars.si.

Avtor besedila in režiser: Simon Černelč
Glasbeni opremljevalec: Grega Volčanjk
Dolžina: 5:03

Igrali so: 

Andraž Markí kot nadzornik
Simon Černelč kot kapitan ter dvojnik

Glasba:

 

O avtorju:

Simon Černlč je v zadnji petletki programa MARŠ prispeval številne kratke radijske igre, še dlje pa je – tako s prozo kot poezijo, delom v Bukvarni Ciproš ter soorganizacijo Festivala prihajajoče literature – prisoten na literarni sceni. Kot vokalista ga je mogoče zaznati tudi na glasbeni sceni, posebej zaradi bistriškosoboške grunge rock zasedbe Malik.

Facebook Twitter Deli